Foredrag og rådgivning

Bliv kulturelt klogere

Har I 500 nyfusionerede medarbejdere, der skal lære hinanden at kende og folde strategien og samarbejdet ud på tværs af landegrænser?

Vil I forstå, hvorfor de små, men vigtige nuanceforskelle mellem svenskere, danskere, nordmænd, finner og islændinge er vores bedste chance i en globaliseret verden?

Vil I hjælpe jeres nye, internationale kollegaer med komme godt ombord i skandinavisk ledelseskultur og forklare dem, hvorfor stakeholder management er så vigtigt i Norden? Hvorfor alle forventes at give deres besyv med? Og hvorfor tonen er så direkte – selv når det er chefen, man taler med?

Mit speciale er Norden, hvor jeg arbejder med ledelse og organisationskultur, effektivitet i fusioner, samarbejder og forhandlinger – og holder foredrag, wokshops og oplæg om det.

Udgangspunktet er mine bøger Når Vikinger slås – Hvorfor skandinaviske virksomheder har det så svært med hinanden, og Living with Vikings – How to Live and Work in the Nordic Countries.

I de senere år har jeg, med baggrund i mine mange interviews med internationale medarbejdere, i stigende grad arbejdet med kulturel onboarding og forståelse for, hvordan vi sammen kan skabe succesfulde og inspirerende samarbejder. Hvis vi i Norden altså formår at forklare, hvorfor vi gør tingene, som vi gør. Og samtidig tør være nysgerrige og modtagelige for inspiration udefra.

Bøgerne har fokus på de nordiske landes værdier og vaner, især i forhold til ledelse og organisation, og forklarer, hvordan vi i Norden tænker ledelse, lighed, lykke, læring, omgangsformer, familier, børn, samfund og velfærd.

Bestil foredrag på kw@kirstenweiss.dk eller +45 2636 0753


Anders Dons, Deloitte, CEO & partner:

Tusind tak for et fremragende indlæg. Du ramte dem spot on!
Oplæg for partnere i Deloitte.

Lene Larssen, HR Norge, Nordic HR Summit:
Tusen takk for bidraget ditt! Du er foredragsholderen som får best tilbakemelding:

  • Best part of the conference!
  • This is how you do it.
  • Extremely interesting.
  • Interesting, relevant, well prepared and well presented.

Gert Pedersen Aamand, Excecutive Director, Nordic Cattle Genetic Evaluation:

Tusind tusind tak for et fantastisk godt oplæg på engelsk og for din gode evne til at få gruppen med, så det blev et deltagende publikum. Du ramte målgruppen rigtig godt. Og der var meget hyggesnak senere med link til dit oplæg. Det nordiske fungerer også på engelsk – du gjorde det bare super og på en måde, så du vandt og bandt alle tilhørerne.
Workshop med nordiske ledere.

Jesper K. Schultz, Forsvarets Materieltjeneste:

Tak for dit meget fine indlæg på Nordic Defence Industry Seminar. Det havde det forventede outcome gennem resten af seminaret. Alle talere indledte deres indlæg med reference til kulturelle forskelle på den gode og sjove måde, og det var omdrejningspunkt for drøftelser og samtaler under hele seminaret.

Skræddersyede oplæg

Aftale om oplæg foregår altid i en tæt dialog med kunden og med udgangspunkt i jeres behov. I alle ydelser er ekspertviden, forskning, erfaring fra andre virksomheder og nordisk humor del af mit bidrag. Jeg taler et letforståeligt dansk/skandinavisk og engelsk.

Som jeg regel tager vi afsæt i et eller flere af disse temaer:

Når vikinger – og værdier – slås

Foredrag og workshops for virksomheder og organisation, der arbejder på tværs af landegrænser – men også gerne vil samarbejde. Om nordiske ligheder og nuanceforskelle. Om fejltrin og fordele og gode råd fra dem, der har lært lektien.

For 10 eller 1000 deltagere. Og tilpasset jeres hverdag.

Hvorfor er skandinaver så sære?

  • Hvorfor er det ok at være uenig med sin chef?
  • Hvorfor holder vi så mange møder?
  • Hvorfor forventer dine nordiske kolleger, at du har en mening om det meste?
  • Hvorfor er det ok at spise sin frokost ved samme kantinebord som direktøren?
  • Hvorfor er det forbudt at springe over i køen?
  • Hvorfor er det en del af jobbet at gå med til julefrokosten?

Introduktion til livet og arbejdslivet i Norden. Til skrevne og især uskrevne regler på arbejdspladsen. Nordiske ledelse og organisation, velfærdstaten, værdier og vaner. Kurser og workshops for internationale grupper, der skal samarbejde i og med Norden.

Jeg skal til …

Hvordan praktiserer du ledelse i Kina, Köln eller Karachi – uden at miste hverken din autoritet, dig selv eller de nordiske værdier?

Hvordan navigerer den kloge nordiske leder i kulturer med stejle hierarkier, nej tak til team work og chefer, man er på fornavn med?

Oplæg for ledergrupper eller individuel rådgivning og sparring. Primært fokus på beslutningsprocesser, mødestruktur og mandat til at lede.

Få styr på kulturen – også den i ledergruppen

Oplæg, rådgivning og samarbejde med tværkulturelle ledergrupper. Primært fokus på beslutningsprocesser, mødestruktur og mandat til at lede.

Har I brug for ekspertise uden for mit eget område, samarbejder jeg tæt med erhvervspsykologer samt kommunikations- og ledelseseksperter.