Når vikinger slås

Bestil bogen Når vikinger slås på kw@kirstenweiss.dk eller +45 2636 0753
Pris: 299 kr. inkl. moms. + forsendelse

Bogen Når vikinger slås er skrevet på en undren. Både over de nordiske fusioner og samarbejder, der knager i fugerne, så det kan høres langt uden for bestyrelseslokalerne. Og over hvor let det er, også mellem gode naboer, at stivne i stereotype opfattelser af hinanden.

Jeg har mødt alle stereotyperne – både den kølige og selvsikre svensker, den hedonistiske og afslappede dansker, den rige men sære norske fætter fra landet og den tavse finne. Men først og fremmeste har jeg mødt og talt med en lang række tolerante, ærlige, velorganiserede, saglige, troværdige, indsigtsfulde, morsomme, oprigtigt interesserede – kort sagt typisk nordiske – mennesker.  I bogen øser de af deres erfaringer og bekræfter, at man godt kan dele værdier og samtidig være totalt i vildrede, når man møder hinanden ved et møde- eller forhandlingsbord.

I Norden er vi så ens, at vi let kan samarbejde, og så forskellige, at vi kan lære noget af hinanden.

Dét er vores bedste chance i en globaliseret verden. Hvis vi altså griber den.

Læs uddrag af bogen (pdf)

Kirsten Weiss Når vikinger slås

Anmeldelser af Når vikinger slås

citat
Bogen har en fantastisk fin balance mellem de robuste generaliseringer og konkrete, tankevækkende anekdoter. Den præsenterer de stereotype opfattelser, men går bag dem og nuancerer dem. Den illustrerer, hvordan forskelle og ligheder tager hinanden i hånden. Og så er den underholdende. Flot, flot!

Henrik Holt Larsen, professor, CBS

citat
Boken Når Vikinger Slåss har vært en fast bok i kontorets bokhylle i mange år. Det er veldig viktig ved etablering i Danmark og i Norge å være oppmerksom at de mange kulturforskjeller som finnes – og vi anbefaler alle norske firmaer som tenker på etablering i Danmark å lese boken.

Anne-Liv Eriksen, seniorrådgiver, Innovasjon Norge

citat
Skandinaviske bestyrelsesmedlemmer ofrer næppe mange minutter på at overveje, om nationale forskelle, myter og fordomme kan være en trussel mod samarbejdet. Bogen viser noget andet. Forskellene er historisk, kulturelt og materielt betingede. Bogen er et stykke spændende virksomhedssociologi, skrevet i en underholdende stil, som er let at læse for en bred gruppe bl.a. opgaveskrivere fra handelsskolerne.

Dansk BiblioteksCenter, lektørudtalelse